Popis
Kávový priemysel v Keni je známy pre svoj kooperatívny systém výroby, spracovania, marketingu a aukcie. Približne 70% kenskej kávy vyrábajú drobní farmári. Hlavné oblasti pestovania kávy v Keni sú náhorné plošiny okolo Mt. Keňa, pohorie Aberdare, Kisii, Nyanza, Bungoma, Nakuru, Kericho.
V Keni sa káva pestuje na úrodnej sopečnej pôde vo vysokých nadmorských výškach 1400 až 2 000 metrov nad morom. Pôda v kombinácii s ideálnymi klimatickými podmienkami je jedným z hlavných dôvodov, prečo sa tu pestovaná káva stala známou svojimi kvalitatívnymi a chuťovými vlastnosťami.
Chuťový profil: Výrazná káva s ľahším telom a bohatou, silnou chuťou, kde dominujú predovšetkým kvetinové tóny a arómy, ktoré dopĺňajú ovocné tóny s príjemnou aciditou v dochuti.
Krajina pôvodu: Keňa
Balenie: 250/1000 g
Skladujte v suchu.
Výroba/Distribúcia: EKO - TRADE, s.r.o., Považská Teplá 392, 017 05 Považská Bystrica