Popis
Mae Kha Jan sa nachádza v provincii Chiang Rai v severnom Thajsku. Drobní pestovatelia pestujú kávu vo vysokých horách Chiang Rai a začínajú ju spracovávať na vlastných farmách, kde ju zbavujú dužiny pomocou mokrej fermentácie. Väčšina farmárov suší kávu na vyvýšených bambusových lôžkach 15 - 20 dní.
Farmári kávy v Chiang Rai majú v priemere 25 - 35 rokov. Kávové farmy v Thajsku sú dostupné a pestovanie kávy je ziskové, čo z neho robí atraktívny biznis pre mladých podnikateľov. Je to možné vďaka histórii pestovania kávy v Thajsku, ktorá sa začala projektom likvidácie ópia, ktorý začal thajský kráľ v 70-tych rokoch. Snahy o opätovné zalesnenie znehodnotenej pôdy a využitie kávy a iných plodín, ktoré by nahradili nezákonné pestovanie, sa ukázali ako mimoriadne úspešné.
Balenie: 200g
Skladujte v suchu.
Výroba/Distribúcia: EKO - TRADE, s.r.o., Považská Teplá 392, 017 05 Považská Bystrica