Novinka Zväčšiť
 

Pražená káva Indonézia Sapta Wening

 

Čerstvo pražená 100% Fine Robusta.

Dostupnosť Zvoľte variant Skladom (10 ks) Skladom (>10 ks) Skladom (>10 ks) Skladom (>10 ks) Skladom (>10 ks) Skladom (>10 ks) Skladom (>10 ks)
Balenie
Mletie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
6,90 € 7,40 € 7,40 € 7,40 € 7,40 € 7,40 € 25 € od 6,90 €
5,75 € 6,17 € 6,17 € 6,17 € 6,17 € 6,17 € 20,83 € od 5,75 € bez DPH
   
Značka Pražiareň Nômad
Kategória Robusta
 

Fine Robusta je definovaná ako robusta bez defektov, ktorá je ekvivalentom výberovej Arabiky, v ktorej kávy vykazujú jedinečné vlastnosti vyplývajúce z kombinácie odrodovej genetiky, mikroklímy pôvodu, zdôraznenej najlepšími kultivačnými a spracovateľskými postupmi. Inými slovami, keď je Robusta kultivovaná a spracovaná s rovnakým dôrazom na detail ako špeciálne kávy Arabica.

Podobne ako Arabica, aj Robusta je ovplyvnená mikroklímou, kde sa pestuje. Ako také sú známe rôzne miesta na výrobu rôznych profilov. Amerika je známa kyslosťou, karamelmi, čokoládou, trochou sladkosti a jemným pocitom v ústach. Vietnam má nižšiu kyslosť, silné telo a korenisté, zemité a orieškové chute. Indonézske Robustys sú tiež pikantné s čokoládou a trochou citrónovej ovocnosti. Robusta z Afriky sa v jednotlivých krajinách líši, ale vo všeobecnosti sú zemité a orechové. Tanzánijská robusta je obzvlášť dobre známa pre svoj vínny, ovocný a orieškový profil

Robusta je geneticky rozmanitejšia ako Arabica - je alogamická. Na svoje oplodnenie využíva peľ z iných kvetov, z iných rastlín Robusta. Arabica je autogamická, čo znamená, že sa typicky opeľuje peľom z tej istej rastliny.

Ako sa mení klíma, kávovníky čelia vyšším výskytom nezvyčajného počasia a chorôb, takže genetická rozmanitosť bohatšej rastliny Robusta by mohla byť kľúčom k prežitiu mrazov, záplav a škodcov budúcnosti.

Sapta Wening je oblasť vo východnej Jáve, kde je táto káva pestovaná v oblasti borovicových lesov. Vyznačuje sa komplexnou chuťou a arómou čokolády, bieleho korenia, cédru a byliniek.

Káva je zberaná ručne, spracovanie je prírodné - honey proces, sušená je na otvorených lôžkach z bambusových tyčí.

Krajina pôvodu: Indonézia
Balenie: 250/1000 g
Skladujte v suchu.

Výroba/Distribúcia: EKO - TRADE, s.r.o., Považská Teplá 392, 017 05 Považská Bystrica