Mexiko Mountain Water Decaf - bezkofeínová
Skvelá alternatíva kofeínovej kávy. Vyznačuje sa jemnou aciditou s tónmi mliečnej čokolády, orieškov a medu.
Podrobný popis
Mountain Water proces je nechemický proces dekofeinizácie, pri ktorom sa na odstránenie kofeínu z kávového zrna používa horská voda z najvyššieho vrchu Mexika Pico de Orizaba. Zelené kávové zrná sú máčané v tankoch s horskou vodou bez použitia akýchkoľvek chemikálií, výsledkom čoho si zrno zachová svoju pôvodnú chuť pri takmer 99,9% odstránení kofeínu.
Krajina pôvodu
Mexiko
Názov
Mountain Water Decaf
Varieta
Rôzne
Kávovník
Arabica
Nadm. výška
800 - 1600 m n.m
Spracovanie
mokré (washed)
Decofeinizácia
Mountain Water proces - alternatíva Swiss Water Process, nechemická dekofeinizácia
Crop/Zber
2023
Chuťový profil
med-tóny mliečnej čokolády
Odporúčaný stupeň praženia: Omni Roast
Krajina pôvodu: Mexiko
Balenie: 250/1000 g
Skladujte v suchu.
Ak si prajete nechať zomlieť kávu, uveďte nám do poznámky v objednávke, na aký spôsob prípravy (napr. pákový kávovar, moka kanvička, filter, zalievaná káva - melieme len 250g balenia.
Výroba/Distribúcia: Pražiareň kávy Nômad, SNP 1936, 017 07 Považská Bystrica
Dodatočné parametre
Kategória: | Pražená káva |
---|---|
Chuťový profil: | čokoláda - karamel - mandle |
Acidita: | nízka |
Horkosť: | stredná |
Príprava: | mokka kanvica, espresso, turecká káva |
Balenie: | 250g, 1000g |