Dominikánska republika Barahona AA
Skvelá alternatíva kubánskej kávy. Vyznačuje sa nižšou aciditou s tónmi čokolády, karamelu a mandlí.
Podrobný popis
Káva sa začala v Dominikánskej republike pestovať už začiatkom 18 storočia a veľmi rýchlo sa stala druhou najvýznamnejšou komoditou po cukrovej trstine. Najkvalitnejšie kávy sa pestujú v oblasti Barahona.
Z Dominikánskej republiky sa dovážajú vysoko kvalitné kávy, problémom je horšia dostupnosť vzhľadom na nízke množstvo exportovanej kávy. Takmer polovica exportu prúdi cez Portoriko do USA.
Chuť kávy z Dominikánskej republiky jemne pripomína obľúbené kubánske kávy.
Názov
Barahona AA
Krajina pôvodu
Dominikánska Republika
Varieta
Typica, Cattura
Kávovník
Arabica
Nadm. výška
800-1200 m n.m
Spracovanie
mokré
Chuťový profil
Jemná kakaová chuť s tónmi čokolády, karamelu a mandlí. Jemná, vyvážená acidita, plné telo.
Stupeň praženia: Omni Roast
Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Balenie: 250/1000 g
Skladujte v suchu.
Ak si prajete nechať zomlieť kávu, uveďte nám do poznámky v objednávke, na aký spôsob prípravy (napr. pákový kávovar, moka kanvička, filter, zalievaná káva - melieme len 250g balenia.
Výroba/Distribúcia: Pražiareň kávy Nômad, SNP 1936, 017 07 Považská Bystrica
Dodatočné parametre
Kategória: | Pražená káva |
---|---|
Chuťový profil: | čokoláda - karamel - mandle |
Acidita: | nízka |
Horkosť: | stredná |
Príprava: | mokka kanvica, espresso, turecká káva |
Balenie: | 250g, 1000g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.