Tipy na perfektnú šálku kávy

 

Druhy prípravy kávy: Tipy na perfektnú šálku

Káva je nielen nápoj, je to celý zážitok. Od voňavého mletia zŕn až po prvý dúšok, každý detail prípravy ovplyvňuje chuť a aroma. Ak hľadáte spôsoby, ako si užiť kávu ešte viac, nezmeškajte tieto tipy a triky na rôzne druhy prípravy.

 

 

 

 

1. Espresso: Intenzívny štart do dňa

Espresso je základom mnohých kávových nápojov. Pre dokonalé espresso vyberte kvalitné zrná, jemne ich pomlete a stlačte do kompaktného pucku. Dodržujte správny čas extrakcie, aby ste dosiahli ideálnu konzistenciu a chuť.

Z našej ponuky odporúčame : Pražená káva - espresso zmes B80

2. Cappuccino:

Pre milovníkov mliečnych káv neexistuje nič lepšie ako čerstvo pripravený cappuccino. Naučte sa umenie napenia mlieka, aby ste dosiahli jemnú, krémovú peničku. Skombinujte s espressom a mliečnou penu pre dokonalý kávový zážitok.

Z našej ponuky odporúčame : Pražená káva - espresso zmes B100

3. Cold Brew: Osviežujúca chuť pre horúce dni

V horúcich letných dňoch si užívajte osviežujúci cold brew. Stačí namočiť hrubomleté kávové zrná v studenej vode a nechať ich 12-24 hodín v chladničke. Výsledkom je hladký, nízkokyslý nápoj, ideálny na pitie s ľadom.

Z našej ponuky odporúčame : Pražená káva - Etiópia Limu Gr.2Pražená káva - Limitka 

4. AeroPress: Káva pre dobrodruhov

AeroPress je skvelý spôsob, ako si pripraviť rýchlu a chutnú kávu kdekoľvek. Stačí vložiť zrná do nádoby, pridať vodu a stlačiť. Výsledkom je silná a plná chuťová škála, ktorá určite osloví aj náročných kávových znalcov.

Z našej ponuky odporúčame : Pražená káva - Peru SHB EP Gr.1 AmazonasPražená káva - Limitka

5. French Press: Jednoduchosť s bohatým chuťovým profilom

French Press je klasická voľba pre milovníkov bohatých a plných chuťov. Jednoducho nalejte vodu nad hrubomleté zrná, počkajte a stlačte. Výsledkom je nápoj s intenzívnym aromatom a plnou chuťou.

Z našej ponuky odporúčame : Pražená káva - Brazília Cerrado Cemorrado Chocolate NY2Pražená káva - Limitka

 

Nech už máte radi intenzívne espresso alebo osviežujúci cold brew, existuje spôsob, ako si užiť kávu presne podľa vášho gusta. Experimentujte s rôznymi druhmi prípravy a objavte svoj osobný obľúbený spôsob. Vaše kávové dobrodružstvo len začína!